1.1.2014

Zapište si to. Uskutečněte to | 2 min

Věděli jste, že když si cíl napíšete, je mnohem pravděpodobnější, že ho dosáhnete?

Zapište si to. Uskutečněte to | 2 min

Věděli jste, že když si cíl napíšete, je mnohem pravděpodobnější, že ho dosáhnete? Tento týden jsem si prošel seznam cílů, které jsem si napsal pro [minulý rok]. Téměř všechny jsem splnil. Dokonce i sepsané cíle, které jsem zcela nesplnil, mi pomohly dosáhnout mnohem více, než kdybych si je nezapsal.

Na začátku tohoto roku jsem četl knihu s názvem Write It Down; Make It Happen. Autor vypráví příběh Lou Holtze, bývalého fotbalového trenéra na univerzitě Notre Dame. V roce 1966, když bylo Lou Holtzovi 28 let, neměl v bance žádné peníze, právě přišel o práci a jeho žena čekala třetí dítě. Manželka Beth mu dala výtisk knihy The Magic of Thinking Big od Davida J. Schwartze v naději, že ho povzbudí.

[Schwartz] nabádá čtenáře, aby si sepsali všechny cíle, kterých chtějí v životě dosáhnout. Lou Holtz si ve svých 28 letech sepsal 107 životních cílů. Jeho seznam zahrnoval: večeři v Bílém domě, vystoupení v Tonight Show, setkání s papežem, post hlavního trenéra Notre Dame, trefu do jamky na golfovém hřišti a skok z letadla. Při posledním sčítání (2017) dosáhl 102 z původních 107 cílů.

Prosté sepsání cílů zvyšuje pravděpodobnost, že jich dosáhnete.

Napsali jste si nějaké cíle? Čeho chcete dosáhnout [dnes, tento týden, tento měsíc nebo tento rok]? Jaké dlouhodobé cíle máte vy? I to, že si dnes najdete patnáct minut a napíšete si pět cílů pro [tento rok], je dobrý začátek. Tím, že si své cíle napíšete, se sami zapojíte do hry.

Tak si je napište; uskutečněte je!

Jak můžete nejlépe využít tento zdroj?

  1. Požádejte Ducha Svatého, aby vám dal moudrost a vhled, co z tohoto zdroje použít nebo aplikovat a jak. Pak to proveďte.
  2. Sdílejte tento zdroj s ostatními, o kterých si myslíte, že je toto povzbudí a vybaví.
  3. Přečtěte si tento zdroj s někým — partnerem, kamarády, týmem, dobrovolníky, studenty, rodiči, pastorem — a diskutujte o tom.
  4. Použijte tento zdroj k přípravě jednoho nebo více zamyšlení, kázání, seminářů, workshopů nebo lekce pro skupinku vaší mládeže nebo církve.

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Doporučené čtení

Víš o dalších zdrojích pro službu?

Máš know-how vedení mládeže, které funguje? Znáš materiály, které stojí za to? Sdílej je s námi.
Všechny zdroje, které tady najdeš jsou přidány na doporučení dalších vedoucích. Tak se poděl o ty své a pomoz ostatním mládežím v jejich rozvoji.

Přidat zdroje